Terremoto – Aardbeving

Sinds vannacht spookt het hier, maar daar kwam ik net pas achter.

Ik stond een kopje thee te maken toen alles begon te trillen. Ik dacht dat er een heel zware vrachtwagen door de straat reed, maar besefte direct dat dat niet kon want er was geen lawaai. Toen dacht ik aan de buren, wat doen die nu weer! Wederom was de afwezigheid van lawaai verontrustend. Toen begreep ik dus dat het een aardbeving was.

Inmiddels rinkelde het servies en stond ik letterlijk te trillen omdat de vloer zo trilde.

Wat moet je doen bij een aardbeving? Onder een tafel gaan zitten of in een deuropening gaan staan (dat zijn de plekken waar minder kans is dat je onder puin wordt bedolven) … maar ik woon op de 3e verdieping en heb alleen het platte dak boven mij.

Daar stond ik dus besluiteloos. Hoe dom! Gelukkig was de aardebeving snel over. Nergens schade te zien en alles gaat gewoon door als voorheen. Iedereen hier is eraan gewend blijkbaar.

5 gedachten over “Terremoto – Aardbeving

 1. wonenincaldese

  Ook wij hebben de afgelopen zomer vaak aardbevingen gevoeld en de sensatie van een grote vrachtauto komt ons heel bekend voor. Het schijnt nog steeds heel erg onrustig in Gubbio te zijn maar daar merken we in Delft niets van ☺. Ons huis zou aardbevingsproof zijn, dus daar vertrouwen we maar op. Inmiddels heb jij vast wel uitgevogeld waar je het best kunt schuilen?

  Like

  1. Willemijn Lindeboom Berichtauteur

   Ja overal in Italie komen regelmatig aardbevingen voor. Schuilen inderdaad onder een tafel of in dooropening of onder een boog, maar als onder mij het gebouw instort heeft dat verdomd weinig zin. Het zal allemaal wel los lopen hoop ik!

   Like

  1. Willemijn Lindeboom Berichtauteur

   Ja en sinds ik nu weet dat alle scholen dicht zijn en alle openbare gebouwen (het zwembad bv ook … voor niets helemaal die kant op gereden), maw het lijkt erop dat de gemeentes bang zijn voor schade, vraag ik mij af of ik mij zorgen moet maken! Ik wacht maar gewoon af.

   Like

Reageer ... !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.